Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

AFLYST pga. manglende tilmeldinger -Kunsttur til København

AUG
25

AFLYST pga. manglende tilmeldinger -Kunsttur til København


Dato Torsdag d. 25. august 2022, Kl. 09:00 til kl. 16:00
Medvirkende
Birgitte Bech
Pris
300,- kr
AFLYST pga. manglende tilmeldinger -Kunsttur til København

Endelig skal vi på tur igen!

Vi besøger kirker med seværdig, ny kunst i Københavns omegn.

Vi begynder i den moderne klassiker Vejleå Kirke, Ishøj, hvor vi fordyber os i Peter Brandes’ totaludsmykning med skulpturer og farveglødende glasmosaikruder. Udsmykningen er Peter Brandes’ første kirkelige hovedværk, udført i en abstrakt ekspressionisme, som nok kalder på afkodning. Lidelsens temaer er overvældende, men mon ikke også glædens motiver findes? Den dramatiske symbolik har klangbund i kunstnerens egen slægtshistorie: en stor fortælling på flere niveauer!

Næste stop er Vallensbæk, hvor vi finder en af egnens nyeste kirker: den runde Helligtrekongers Kirke. Den enkle, næsten billedløse kirke er dekorativt udsmykket med skriftsteder, nøje udvalgt af Søren Ulrich Thomsen og udført af stenhugger Laila Westergaard. Vi hører om digterens bevæggrunde og undersøger, hvad de korte tekster kan sige kirkens brugere – og de forbipasserende. Hvis tiden tillader det, kan vi til sammenligning kigge ind i nabobygningen: den billedrige middelalderkirke i Vallensbæk.

Ved middagstid når vi den renoverede Skovlunde Kirke, hvor vi har mulighed for at spise medbragte madpakker. I kirken skal vi se Erik Hagens opsigtsvækkende nye kunst i form af alterrelief og en serie bemalede ’højtidsskabe’, som kan åbnes. Vi går på opdagelse i den figurative udsmyknings farverige mylder af bibelsk inspirerede motiver med aktuelle referencer. Kunstnerens samfundskritiske pointer har givet anledning til offentlig debat af spørgsmålet, om kirkekunst må være politisk.

Eftermiddagens sidste besøg gælder Grøndalskirken, hvis kirkerum efter renoveringen tilbyder en meditativ ro med en ren og enkel udsmykning. I samspil med altervæggens forskudte lysåbning ser vi Sophia Kalkaus høje, hvide marmorsøjle, der ved sine ’folder’ minder om et forhæng, der er trukket delvist til side. Værket møder os måske som et spørgsmål om, hvad der i liv og død er skjult for os, og hvad vi tør håbe.  

Birgitte Bech er guide.

Afgang fra Præstevang kirke kl. 9. Hjemkomst til Præstevang kirke kl. 16.

Pris: 300,- kr., som betales til egen præst. Formiddagskaffe og eftermiddagskaffe med tilbehør er inkluderet i prisen, men man skal selv medbringe madpakke og drikkelse til frokost.

Tilmelding til Lene Riis-Westergaard på e-mail: lrw@km.dk eller tlf. 5074 2072