I kan blive gift i folkekirken, når I begge eller en af jer er medlem. I kan blive gift i jeres lokale kirke eller i en anden kirke, I har tilknytning til. Hvis I vil giftes i Ullerød Kirke, kan I  ringe eller skrive til vores to præster, så vi kan svare på jeres spørgsmål og hjælpe jer med at planlægge det bryllup, I ønsker jer.

KIRKEBRYLLUP

Kirkebryllup er både vielse og velsignelse af et par. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som vielse på rådhuset. Bryllupsceremonien forløber med bønner, salmer, bibellæsninger, en vielsestale og velsignelsen. Et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.

KIRKELIG VELSIGNELSE

Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få kirkelig velsignelse af borgeligt indgået ægteskab. Ritualet for den kirkelige velsignelse minder meget om vielsesritualet.

PAR AF SAMME KØN

Debatten om kirkelig vielse eller velsignelse af par af samme køn har fyldt meget i debatten. Med loven fra 2012 kan homoseksuelle par blive gift i en kirke, men det er præstens personlige afgørelse, om han eller hun ønsker at forette en sådan vielse. I Ullerød kirke respekterer vi hinandens forskellighed som mennesker og i vores måde at tolke bibelen på. Vi har en præst, der gerne vil forette vielsen mellem par af samme køn, og en præst, der frabeder sig det.

DET SKAL I HUSKE

I skal aftale bryllupdatoen med os, udfylde en prøvelsesattest via kommunen, og beslutte, hvad I fremover vil hedde og finde vidner til vielsen. Når vi mødes, gennemgår vi sammen bryllupsritualet og de praktiske detaljer med jer.

Prøvelsesattesten udstedes af kommunen og skal afleveres til kirkekontoret. Attesten viser, at I opfylder betingelserne for at indgå ægteskab. Prøvelsesattesten er gyldig i fire måneder. Hvis I bor her i Hillerød, kan I benytte dette link til kommunens borgerservice, hvor I kan finde information om ægteskabserklæring og prøvelsesattest.

Hvis I ønsker at have fælles efternavn, skal I udfylde formularerne med ønske om det forinden bryllupet. Navneforandring i forbindelse med vielse er gratis.

Kirkeministeriet har lavet en nyttig oversigt, der hjælper jer med at få overblik over, hvad I skal huske.